Da, ti! Anglozine uvek je u potrazi za piscima. Pozivamo te da našim čitaocima pružiš novu perspektivu na teme koje ti ne dopuštaju da zaspiš.

Ipak, bićemo iskreni: pisanje za Anglozine podrazumeva trud. Želimo da objavimo tvoj članak u njegovoj najboljoj verziji i pomoći ćemo ti da do nje i dođeš. Naš tim čine pisci sa dugim iskustvom i pružićemo ti detaljne smernice.

Pisanje za Anglozine takođe je i nagrađujuće. Stotine naših čitalaca pročitaće tvoj članak, a u čitavom procesu imaćeš priliku i da učiš – o pravilnom prenošenju ideja, o pisanju za web, pa i o temi za koju si pre nego što si počeo da pišeš o njoj mislio da je već dobro poznaješ.

Pre nego što nam pošalješ članak, obrati pažnju i na nekoliko važnih stavki. Da li si:

  • Dodao svoje ime, imejl, blog ili sajt, link ka tvojim profilima na društvenim mrežama, na vrhu članka koji nam šalješ?
  • Uključio kratku biografiju u vidu dve rečenice takođe na vrhu članka?
  • Dodao dva linka u tvom članku koji vode do drugih članaka objavljenih na našem portalu, a pritom koristio relevantne ključne reči, baš kao i mi?

Ako jesi, onda si spreman da nam pošalješ članak!

Pošalji svoj Google ili Word dokument na redakcija@anglozine.com.

Ne šalji nam nešto što si ranije već objavio. To nas čini tužnim.

Najčešće postavljana pitanja

Šta objavljujete?

Naš domen su jezik, književnost, kultura. Cenimo originalnost i kreativnost. Ne objavljujemo ništa što je već objavljeno na nekom drugom mestu, čak i kada je u pitanju tvoj lični blog.

Da bi dobio bolji uvid u teme koje pokrivamo i način na koji pišemo, pretraži naš portal. Ukoliko primetiš da o temi koja te interesuje nismo ranije pisali, pošalji nam paragraf ili dva i objasni zbog čega misliš da bi bila zanimljiva našim čitaocima.

Ono što nam je najvažnije, jeste tvoj glas.

Da li ću dobiti honorar?

U ovom trenutku ne. Tvoj članak na Anglozine portalu za jezik i književnost uključuje i tvoju biografiju u vidu dve rečenice, a koja sadrži i link ka onome što želiš da promovišeš – tvoj blog, profil na društvenim medijima, itd. Tvoj članak podelićimo sa našom publikom na Facebook-u, Instagram-u i X-u.

Koliko bi moj članak trebalo da bude dug?

Od 600 do 900 reči.

Da li da napišem naslov?

To bi bilo sjajno! Ipak, zadržavamo pravo da ga promenimo kako se stilski ne bi razlikovao od ostalih na našem portalu.

Da li ćete izmeniti moj članak?

Da, ali ćemo učiniti sve da sačuvamo snagu i jedinstvenost tvog glasa.

Da li je potrebno da znam još nešto?

Ne zaboravi da pišeš za web. Tvoj članak trebalo bi da bude izdeljen u paragrafe, a poželjno je da koristiš i podnaslove.

Da li je potrebno da uključim fotografije?

Ne. Sami ćemo pronaći adekvatne.

A moju fotografiju?

To bi bilo sjajno!

Šta bi trebalo da uradiš nakon što Anglozine objavi tvoj članak?

Kada objavimo tvoj članak, nadamo se da ćeš biti aktivan i odgovarati na pitanja i razmišljanja naših (i tvojih) čitalaca.

U iščekivanju tvog članka,

~ Anglozine Tim