Fantastični Roald Dal: 10 citata književnog genija

Omiljeni dečiji pisac ove nedelje napunio bi 99 godina. Među najpoznatijim njegovim delima ubrajaju se „Čarli i fabrika čokolade” i „Džejms i džinovska breskva”. U svojim delima stvorio je fantastične svetove u kojima žive neverovatno zanimljivi junaci. Njegova nezaobilazna dela su i „Fantastični gospodin Lisac”, „Veštice” i „Matilda”.

roald dahl
Roald Dal rođen je 16. septembra 1916. u Landafu, u Velsu.

Njegova dela su dirljive priče o prihvatanju, uglavnom namenjene deci, ali ponekad bi i odrasli trebalo da se podsete zbog čega su posebni.

1. „Nije važno ko si ili kako izgledaš sve dok postoji neko ko te voli.”

Ako osoba ima ružne misli, to počinje da se prikazuje ​​na njenom licu. A ako ta osoba ima ružne misli svaki dan, svake sedmice, lice joj postaje sve ružnije i ružnije dok ne bude toliko ružna da jedva mogu podneti pogled na tu osobu. Osoba koja ima lepe misli nikada ne može biti ružna.

3. „Oni koji ne veruju u magiju nikada je neće pronaći.”

4. „Mislim da je moj problem u tome što svi moraju da misle da sam najbolji. Ako nisu u potpunosti zaprepašćeni i zasenjeni i malo zastrašeni mojom pojavom, ne osećam se dobro u svojoj koži.”

Ukoliko misliš da stigneš bilo gde u životu moraš da pročitaš mnogo knjiga.

6. „Posedovati moć nije ni približno važno koliko i odabrati šta bi sa njom trebalo činiti.”

7. „Mi smo ti koji stvaramo muziku i mi smo ti koji sanjamo snove.”

8. „Nikad, baš nikad ne bi trebalo da sumnjaš u ono u šta niko nije siguran.”

9. „Negde u svima nama leži moć da promenimo svet.”

Drago mi je što je moj otac bio od onih koji se osmehuju očima. To je samo značilo da se nikad nije lažno osemhivao jer je nemoguće učiniti da ti zatreperi sjaj u očima ako se sam ne osećaš treperavo. Osmeh ustima je drugačiji. Možeš napraviti lažan osmeh samo tako što ćeš pomeriti usne. Takođe samo naučio da je pravi osmeh ustima uvek propraćen i osmehom očima. Pazi, kažem ti, kada ti se neko osmehuje, a oči mu se ne pomeraju. To je zasigurno lažni osmeh.

Maja

Maja

Maja se bavi digitalnim marketingom, a trenutno istražuje uzbudljive nove tehnologije u sferi poljoprivrede.
Maja