Novogodišnje odluke iz ugla Marka Tvena

Mislite li da će 2015. godina doneti pozitivne promene? Januar je savršen za postavljanje pametnih ciljeva kojima ćemo se voditi tokom predstojeće godine. Ipak, retki su oni koji u svojim odlukama istraju.

Genijalni um velikog američkog pisca iznedrio je nekoliko redova o planovima koje tradicionalno pravimo početkom godine. Saznajte kako Mark Tven vidi novogodišnje odluke.

Mark Tven

“Prihvatljiv je trenutak za donošenje dobrih novogodišnjih odluka. Kao i obično, već sledeće nedelje njima možemo popločavati put do pakla. Juče su svi ispušili poslednju cigaretu, popili poslednje piće, zakleli se po poslednji put. Danas smo svi pripadnici jedne pobožne i primerne zajednice. U roku od trideset dana naše reformatorske ideje bacićemo niz vetar a prikrivati stare mane više nego ikad. Ipak, prepustite se. Takođe ćemo se umilno prisećati kako smo to isto činili i prošle godine negde u ovo vreme. Nova godina je neškodljiva godišnja navika koja nema neku posebnu korist osim možda da služi kao izgovor za neprekidna opijanja, prijateljske pozive i varljive odluke i uživajte u njoj sa razuzdanošću koja dolikuje veličini prilike.”

– Mark Tven, Januar 1863.

Maja

Maja

Maja se bavi digitalnim marketingom, a trenutno istražuje uzbudljive nove tehnologije u sferi poljoprivrede.
Maja