66. Beogradski sajam knjiga ispraćen je sa uobičajenom pažnjom i znatiželjom ljubitelja pisane reči. Prema izjavi Direktorke Beogradskog sajma, ove godine se na njemu predstavilo 420 domaćih i stranih izdavača, a događaj je posetilo oko 190.000 ljudi. Bogati program predstavila je i izdavačka kuća Arhipelag, na čijem su štandu predstavljena brojna nova izdanja i gostovali autori poput Ratka Dangubića, Srđana V. Tešina, Vide Ognjenović i Mihajla Pantića, kao i mnogi stručnjaci iz oblasti istorije, medija, prevođenja i sociologije.

Prema navodima samog izdavača, štand Arhipelaga bio jedan od najposećenijih na Sajmu knjiga, a publika je podržala koncept nastupa u kome, pored prodajne dimenzije, postoje i izložbena i programska dimenzija.

Od prošlogodišnjeg događaja, Arhipelag je objavio preko trideset novih knjiga, a premijeru na ovom događaju doživela je knjiga Čarlsa Simića Zastrašujući raj, tri velike studije o savremenom društvu politici i medijima, kao i knjige pesama Ane Ristović Tu, Tamare Đuran Još pre vremena, Slobodana Zubanovića Vidi Vidi i Dragana Jovanovića Danilova Kanjoni kroz nas.

Najprodavanije knjige Arhipelaga na Sajmu knjiga bili su romani Ljudmile Ulicke Zaista kuga, Jelene Lengold Lakonogi dan i Davida Grosmana Život se sa mnom mnogo poigrao, memoarska knjiga Čarlsa Simića Zastrašujući raj, knjige priča Srđana V. Tešina Crna Anđelija i Mihajla Pantića Nijedna od sedam, drama Vide Ognjenović Poetesa,provokativna knjiga Sergeja Gurijeva i Danijela Trajsmana Spin diktatori, kao i dve knjige Danila Kiša: Grobnica za Borisa Davidoviča i Enciklopedija mrtvih.

Bojana

Bojana

Osnivač i urednik at Anglozine
Master engleskog jezika i književnosti po obrazovanju, stručnjak za internet marketing po profesiji, knjiški moljac po opredeljenju.
Bojana