Novosadski „Klub umetnika Bina – KUB“ u periodu od 12. do 15. juna organizuje festival „Kultura vs. Tastatura“. Ovaj trodnevni događaj realizuje se uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i poput niza prethodnih aktivnosti KUB-a, za cilj ima promociju kulture, umetnosti i mladih talenata.

Festival otvara komedija „Metar i po do Cezara“ koja će biti izvedena u Kulturnom centru Novog Sada dvanaestog juna sa početkom u šesnaest časova.  Sledeći dan, tj. 13. Jun rezervisan je plesno veče. Ugao ulica Laze Telečkog i Zmaj Jovine biće pretvoren u plesni podijum u 21 čas. Trećeg dana festivala, odnosno, 14. Juna u 16 časova održaće se muzičko poetska predstava posvećena Miki Antiću pod nazivom „Okršaj: pero vs. Tastatura“.

Udruženje građana „Klub umetnika Bina – KUB“ posvećeno je unapređenju kvaliteta kulturnog života građana, a naročito mladih. Aktivno promoviše kulturno-umetničko delovanje u društvu i zalaže se razvijanje kulturne, sportske i akademske svesti kroz kulturne manifestacije, neformalno obrazovanje i međunarodne saradnje.

KUB

Redakcija